woensdag, 14. juli 2010 - 16:56

17-jarige verdrinkt in de Noordzee

Terschelling

Een 17-jarige jongen uit Krommenie is woensdagmiddag verdronken in de Noordzee bij Terschelling.

Een 20-jarige inwoner van Fochtelo die te ver in zee was gegaan, kon ternauwernood van een verdrinkingsdood worden gered. De jongen werd door de sterke onderstroming tijdens eb, in combinatie met de zuidenwind onder water gezogen. De strandwachten die al geruime tijd hadden gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties in zee, konden de jongen uit zee halen.

Aan wal verslechterde de jongeman zijn gezondheidstoestand. Hij werd per traumahelikopter overgebracht naar het UMCG in Groningen. Terwijl zij met de 20-jarige drenkeling bezig waren, bleek dat op dezelfde plaats de 17-jarige inwoner van Krommenie door de sterke stroming onder water was gezogen. Hij werd door zijn vrienden uit de Noordzee gehaald. Helaas mocht alle hulpverlening niet meer baten en overleed de jongen ter plaatse.

De politie adviseert de badgasten aan de Noordzeestranden de aanwijzingen van de strandwachten of andere signalen die worden gegeven naar aanleiding van gevaarlijke stromingen in de Noordzee, nauwkeurig op te volgen.
Provincie:
Tag(s):