dinsdag, 12. januari 2010 - 16:36

3,5 jaar cel geëist voor Easy Life-directeur

Den Bosch

Tegen voormalig commercieel directeur Frits Rijnaard (57) heeft de Bossche officier van justitie een celstraf geëist van drie jaar en zes maanden onvoorwaardelijk. Rijnaard is een van de hoofdverdachten in de Easy-Life affaire.

De ex-directeur wordt er door justitie van verweten dat hij op de hoogte was van de miljoenenfraude van het Helmondse beleggingsbedrijf en er niets aan gedaan heeft om 500 gedupeerden te beschermen tegen de fraude. Ook krijgt hij het verwijt samen met de drie andere verdachte ex-directeuren leiding te hebben gegeven aan een criminele organisatie. Rijnaard zelf, die een jaar voor de invallen werd ingevlogen als commercieel directeur, verklaarde pas na enkele maanden te hebben ontdekt dat er te weinig geld was belegd. Zijn advocaat Zuketto houdt vrijdag zijn pleidooi.

Het inmiddels failliete Easy-Life in Helmond verkocht Amerikaanse levensverzekeringen. In september 2008 deed de FIOD en de politie een aantal invallen waaronder in de woning van een van de directeuren in Heeze en de kantoren van het bedrijf in Helmond. Van de ruim 42 miljoen euro inleg werd maar 7,6 miljoen belegd. Veel van het geld ging op aan enorme beloningen en dure uitgaven.

Volgens officier van justitie Van Horen is de kans dat de gedupeerde beleggers ooit nog geld terugzien buitengewoon klein.
Categorie:
Tag(s):