maandag, 19. april 2010 - 16:38 Update: 08-07-2014 0:31

Aanhouding 22-jarige hacker na aanvallen op internetspellen

Oegstgeest

Het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche heeft maandag in Oegstgeest een 22-jarige man aangehouden, die vermoedelijk verantwoordelijk is voor aanvallen op online internetspellen. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag laten weten.

De eigenaren van de games crimeclub en extremenclub hebben aangifte gedaan van bedreiging, cyberaanvallen, inbraken en diefstal door een onbekende dader met de internetnaam "Woopie".

Het gaat om een genre online computerspellen, waarbij de spelers in de huid van hun personages kruipen. In de aangevallen games duiken ze de onderwereld in waar ze de beste gangster van het spel moeten zien te worden. Door opdrachten uit te voeren kunnen spelers macht, status en vermogen verdienen. Vooral onder jongeren zijn deze spellen enorm populair.

dDoS attack
Sinds maart 2008 zijn vier aangiftes gedaan over aanvallen op online spellen. In een geval heeft een zogenoemde dDoS attack vier dagen geduurd.

Het Team High Tech Crime heeft de aangiftes, die werden gedaan bij de regiopolitie, gebundeld en het onderzoek voortgezet. Na de aanhouding van de verdachte is door de rechercheurs beslag gelegd op vier computers.
Categorie:
Tag(s):