vrijdag, 22. januari 2010 - 19:37

ANWB leden bepalen of de kilometerheffing er komt

Den Haag

De ledenpeiling die de ANWB gaat houden zal bepalend zijn voor de vraag of de kilometerheffing er komt. Minister Eurlings heeft vrijdag laten weten dat de uitkomst van de peiling bindend zal zijn. "Als er geen draagvlak is komt de heffing er niet"

Met de ledenpeiling wil de bond zijn leden de gelegenheid bieden om een bijdrage te leveren aan de besluitvorming in de Kamer. De bond heeft daarom uitdrukkelijk gekozen voor een peiling boven een referendum omdat de bond van de leden de argumenten wil weten, waarom zij voor of tegen de kilometerheffing stemmen. De argumenten die de leden aanvoeren in hun beoordeling vormen voor de Kamer belangrijke aanknopingspunten, voor concrete verbeteringen van de wet, maar ook voor de gehele besluitvorming erover. Het wordt dus geen ja/nee enquette.

Mochten de leden unaniem of in grote meerderheid negatief zijn over de heffing dan komt die er dus niet, aldus Eurlings vrijdag. De peiling is representatief als 300.000 leden hun stem uitbrengen. Begin maart hoopt de ANWB een eerste uitslag te hebben.
Categorie:
Tag(s):