zondag, 14. maart 2010 - 11:01

Bevrijdingsconcert in Grote Kerk op 17 april

Apeldoorn

Op zaterdag 17 april – de dag dat Apeldoorn is bevrijd - geeft het Apeldoorns Christelijk Mannenkoor een bevrijdingsconcert. Decor van dit concert is de Grote Kerk aan de Loolaan in Apeldoorn, aanvang 19.00 uur.

Het thema voor die avond is ‘Apeldoorn 65 jaar vrij’. Het concert staat in het teken van hedendaagse bekende musicalmelodieën (o.a. Sound of Music, Les Misérables en West Side Story) met een knipoog naar de muziek van 1945. De verkoop van de programmaboekjes gaat maandag 15 maart van start. Het programmaboekje is tevens toegangsbewijs.

Het Apeldoorns Christelijk Mannenkoor heeft zich weten te verzekeren van de medewerking van Jeugdmusicalgroep Colours en het Vocaal Theater Ensemble Foon. Met name de jeugd- musicalgroep Colours zal van zich laten horen. De songs, die Vera Lynn wereldberoemd hebben gemaakt zullen weerklinken (door koor en Ans Booy, alt mezzo) en ook de Glenn Miller muziek zal niet ontbreken. Het Vocaal Theater Ensemble Foon is te beluisteren in een medley van bekende melodieën uit 1945 en de tijd daarna. Het koor wordt begeleid door het Ensemble Jan Lenselink en de organist André de Jager. De algehele leiding van het concert berust bij de dirigent van het ACM: Jacob Schenk.

Kortom, een concert met een grote verscheidenheid van hedendaagse bekende melodieën met een knipoog naar de jaren veertig en bedoeld voor jong en oud Apeldoorn. Na afloop worden de concertgangers onder begeleiding van de City of Apeldoorn Pipes and Drums begeleid naar de Koninklijke Scholengemeenschap aan de Molleruslaan. Hier zijn zij uitgenodigd door de VOA (Vereniging Oud Apeldoorn) om met hen de bevrijdingsavond mee te vieren.

Het Apeldoorns Christelijk Mannenkoor heeft een traditie opgebouwd in het organiseren van Bevrijdingsconcerten. Vanaf 1985 heeft het ACM om de vijf jaar een dergelijk concert gegeven. Nu de 65ste “verjaardag” van de bevrijding van Apeldoorn gevierd gaat worden zijn zij met enthousiasme begonnen aan de zesde editie.

Het concert op 17 april is een onderdeel van de bevrijdingsactiviteiten van de Stichting Bevrijding ’45.
Provincie:
Tag(s):