maandag, 4. januari 2010 - 21:06

Biljartvereniging ‘t Keerpunt wint Vrijwilligersprijs

Meppel

Biljartvereniging ‘t Keerpunt heeft de Meppeler Vrijwilligersprijs 2009 gewonnen. De prijs werd vandaag uitgereikt tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie. De gemeente Meppel en Stichting Welzijn Meppel Westerveld zijn trots op de vrijwiligersorganisaties in Meppel en hebben enorme waardering voor het werk dat wordt verzet.

Uit handen van wethouder Ko Scheele nam biljartvereniging ‘t Keerpunt de prijs in ontvangst: een kunstwerk van Het Ambacht Huys in Meppel en een cheque ter waarde van € 250,-. De jury koos voor biljartvereniging ’t Keerpunt omdat deze vereniging voor en door 55-plussers sinds jaar en dag actief is en er meer gebeurt dan alleen biljarten. Er wordt oud papier ingezameld, maandelijks zijn er kaartdagen en er wordt veel waarde gehecht aan het ontmoeten van elkaar en het onderhouden van sociale contacten.

Wethouder Ko Scheele: “Vrijwilliger zijn lijkt zo gewoon. Of zoals één van de genomineerden voor de Vrijwilligersprijs 2009 het verwoordde: ons werk komt niet op de voorpagina van de Meppeler Courant. Het zijn de stille werkers, het cement dat deze samenleving houdbaar maakt. De gemeente brengt dit graag onder de aandacht met de jaarlijkse vrijwilligersprijs".
Provincie:
Tag(s):