dinsdag, 11. mei 2010 - 14:34

Bovenregionale Recherche houdt vijf verdachten aan voor diefstal en heling van voertuigen

Den Bosch

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft dinsdag tijdens een grootscheepse actie vijf personen aangehouden.

Vier aanhoudingen werden gedaan door een arrestatieteam. Het gaat om twee inwoners uit Heeswijk-Dinther van 25 en 33 jaar, een 42-jarige man uit Schaijk en een 20-jarige man uit Oss. Alle verdachten werden rond middernacht op heterdaad aangehouden in Waspik. Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfpaats werd later op de dag aangehouden in een Huis van Bewaring.

De actie vond plaats onder de verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie in 's-Hertogenbosch. In totaal werken ongeveer 90 mensen aan de actie mee.

Start onderzoek

In februari dit jaar werd het onderzoek van de BRZN gestart. De aangehouden personen worden ervan verdacht op grote schaal diefstallen en heling van voertuigen te hebben gepleegd. Het gaat hierbij om onder andere vrachtauto's, bestelauto's en containers met opleggers, landbouwvoertuigen, shovels en heftrucks.

Diefstallen

De groep wordt verdacht van het plegen van ongeveer 75 diefstallen. Deze diefstallen werden in verschillende regio's gepleegd waaronder Brabant-Noord, Brabant Zuid-Oost, Limburg-Noord, Midden- en West Brabant, Gelderland-Zuid. Twee diefstallen vonden plaats in België.

Doorzoekingen

Er werden doorzoekingen uitgevoerd op vijf verschillende locaties onder leiding van een rechter-commissaris. Het gaat om de woningen van de aangehouden verdachten en een locatie in Waspik. Er werden gestolen motorvoertuigen en onderdelen van mogelijk gestolen motorvoertuigen in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook werden twee vuurwapens en een groot geldbedrag in beslag genomen.

De politie sluit eventuele aanhoudingen in de toekomst niet uit.
Provincie:
Tag(s):