zaterdag, 3. juli 2010 - 22:09

Brand op Straberechtse heide nog niet onder controle

Heeze

Vrijdag 2 juli is even na 14.00 uur brand uitgebroken op de Strabrechtse Heide nabij Heeze, ten zuiden van de A67. De brandweer bestrijdt momenteel, zaterdag, met ongeveer 200 brandweermensen de brand. In totaal werden zo’n 250 hulpverleners ingezet.

De brand is aan de noordzijde van de snelweg onder controle. Momenteel richt de inzet zich tot de westelijke zijde van het vuurfront (richting Leenderheide).

Het getroffen gebied op de Strabrechtse Heide ligt deels in de gemeente Heeze-Leende, deels in Geldrop-Mierlo. Om te voorkomen dat de brand overslaat naar de noordzijde van A67 is in de loop van zaterdagmiddag de snelweg afgesloten voor alle verkeer. Naar verwachting zal deze snelweg zeker tot zondagmorgen vroeg in beide richtingen gesloten blijven. Van een aantal woningen aan de noordzijde van de A67, is de bewoners geadviseerd om hun woning te verlaten. De bewoners kunnen inmiddels terug naar hun huis.

Twee mensen zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Verder zijn er voor zover bekend geen slachtoffers. Gedurende de middag en avond heeft de brandweer metingen verricht. Er zijn geen noemenswaardige concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Door de gunstige omstandigheden is de rook snel omhoog weggetrokken.
Een oppervlakte van 150 ha. is afgebrand. De oorzaak van de brand is onbekend. De brandweer is in elk geval tot zondagmorgen met bluswerkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):