woensdag, 14. april 2010 - 15:43

Dodelijk ongeval bij omzagen boom

Nieuwersluis

Het omzagen van een boom is dinsdagmiddag op het Zandpad een 73-jarige man uit Nieuwersluis noodlottig geworden. ‘Tijdens het zagen is de boom geknakt en boven op het slachtoffer terechtgekomen’. Meldt de politie woensdag.

Familieleden, politie, brandweer en ambulancepersoneel schoten direct te hulp maar dat mocht helaas niet meer baten, de man kwam te overlijden.

Dinsdagmiddag rond 17.55 uur kreeg de politie een melding over een ongeval bij een woning aan het Zandpad. Daar lag een man onder een boom. De man was buiten bewustzijn. Het bleek te gaan om de 73-jarige eigenaar. Hij lag onder een net omgezaagde boom.

Slachtoffer overleden aan verwondingen
Het lukte agenten en familieleden niet om de stam met een doorsnee van zo’n 40 centimeter van het slachtoffer af te krijgen. Eén van de zonen van het slachtoffer slaagde er wel in om de stam door te zagen. Zo kon zijn vader worden bevrijd en agenten starten met reanimatie.

Ook de brandweer en een ambulance kwamen ter plaatse. De geboden hulpverlening mocht echter niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Oorzaak van het ongeval
Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer de boom op zo’n vier tot vijf meter hoogte met een kettingzaag aan het doorzagen was. Vermoedelijk is de boom halverwege het zagen door het eigen gewicht geknakt. Het slachtoffer kwam ten val en kreeg de boom op zich.
Provincie:
Tag(s):