zondag, 8. augustus 2010 - 9:49

Drie aanhoudingen na klopjacht op verdachten carjacking

Almere

Zaterdagavond rond 22.00 uur heeft de politie na een achtervolging een verdachte van carjacking weten te arresteren. ‘De auto was dezelfde avond rond 20.00 uur onder bedreiging van vuurwapens door twee verdachten afhandig gemaakt van de eigenaar in Amsterdam Zuid-Oost’, meldt de politie zondag.

De carjacking, die zaterdagavond rond 18.00 uur in Zuidoost begon, is later op de avond geëindigd op de Waterlandseweg in Almere. De politie hield daar na een achtervolging drie verdachten bij aan.

De auto was op de Dolingadreef door drie mannen afgenomen van de rechtmatige eigenaar. Hierbij werd de 52-jarige Amsterdammer bedreigd met een vuurwapen. De drie carjackers vluchtten in de richting van Ouderkerk aan de Amstel.

De politie kwam de auto rond 21.35 op het spoor op de A1 en zette de achtervolging in, geassisteerd door collega's van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), Gooi en Vechtstreek en Flevoland. De achtervolging eindigde in Almere, waar de auto bij de afrit naar Almere-Stad tot stilstand kwam op de Waterlandseweg.

De bestuurder, een 20-jarige man uit Almere, kon snel worden aangehouden. De politie loste daarbij een waarschuwingsschot in de lucht. De twee andere verdachten wisten te ontkomen, daarbij is er door de politie op hen geschoten. De twee mannen werden zondag rond 7.30 uur echter alsnog aangehouden in Almere. Het tweetal, een 19-jarige Amsterdammer en een 20-jarige man uit Almere, viel op toen ze drijfnat langs de kant van de weg aan het liften waren.

Een Utrechtse politieman, die vanuit de nachtdienst op weg naar huis was, zag de twee in een taxi stappen. Hij legde de link met het incident uit de nacht en waarschuwde direct de politie in Flevoland, die het tweetal vervolgens aanhield. Rechercheurs van Bureau Districtsrecherche Oost onderzoeken de carjacking, de recherche in Flevoland doet onderzoek naar het vuurwapengebruik door de politie.
Provincie:
Tag(s):