dinsdag, 30. maart 2010 - 9:45

Dronken man rijdt door na ongeval met gewonde

Baarn

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandag 29 maart 2010 omstreeks 13.25 uur een 38 jarige man uit Zaandam aangehouden voor het doorrijden na een ongeval met gewonde en rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij reed met een ingevorderd rijbewijs. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1165 ug/l (2,6 promille).

Medewerkers van de verkeerspolitie Ouder Amstel kregen rond 13.15 uur de melding dat deze bestuurder was doorgereden nadat hij een ongeval had veroorzaakt met twee andere auto’s op de A1 ter hoogte van Muiden. Eén van de auto’s was door de aanrijding frontaal op de rechter vangrail gereden. Het motorblok van deze auto was finaal door midden gebroken.

De veroorzaker kon door de verkeerspolitie ter hoogte van Baarn worden aangehouden. De man verklaarde dat hij na de aanrijding was doorgereden omdat hij nergens kon stoppen. Zijn rijbewijs was ingevorderd omdat hij vaker met alcohol op had gereden. Hij had nog wel een Duits, Zweeds, Noors en Kameroens rijbewijs, maar daar mag je in Nederland niet mee rijden als Nederlands ingezetene.

Eén 21-jarige man, die licht gewond raakte door het ongeval, is dezelfde dag nog uit het ziekenhuis ontslagen
Provincie:
Tag(s):