maandag, 10. mei 2010 - 17:28

Echtgenoot Ilham Benchelh uit Siddeburen langer vast

Siddeburen

De 62-jarige Kasem M. uit Siddeburen blijft nog drie maanden in voorarrest zitten voor betrokkenheid bij de verdwijning van zijn echtgenote Ilham Benchelh. Dit heeft de rechtbank in Groningen maandag bepaald tijdens een pro forma-zitting.

Het openbaar ministerie is er van overtuigd dat M. betrokken is bij de verdwijning van Ilham en wist de rechters te overtuigen dat zij nog voldoende materiaal had om te onderzoeken. De woordvoerder van het OM Groningen, Kirsten Smit, laat aan Blik op Nieuws weten dat een geurhonden sporen van bloed hebben gevonden in de woning, een kruiwagen en de auto van M.

‘De sporen worden momenteel door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht. De uitkomst hiervan zal moeten worden afgewacht. Tevens is het vreemd dat M. pas na vier dagen aangifte van vermissing heeft gedaan. Eveneens kloppen bepaalde tijdstippen in de verklaring van de verdachte niet’, aldus de woordvoerder. Justitie noemt de vondst van het bloed opmerkelijk en M. kan hier geen verklaring voor geven.

De advocaat van M., Mr. Kappelhof, was voor Blik op Nieuws niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook het dossier ‘Vermissing Ilham Benchelh’
Provincie:
Tag(s):