maandag, 5. april 2010 - 10:55

Golf van ramkraken treft Rotterdam. Eén verdachte aangehouden

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft in de nacht van zondag op maandag een 36-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht wordt van een serie ramkraken.

In de nacht van zondag op maandag, rond twee uur, kreeg de politie een melding dat op de Spinozaweg een ramkraak was gepleegd bij de vestiging van een bank. Daarna zou een verdachte auto zijn weggereden in de richting van de Vaanweg. Aan een pui van het pand, bij een PIN automaat is schade onstaan.

Kort daarna vond een ramkraak plaats bij een sportcentrum aan de Ridderkerkstraat. Opnieuw had een auto geprobeerd de pui te rammen, maar ook hier hadden de daders weinig succes. Er ontstond wel schade aan de pui. Zij gingen er opnieuw zonder buit vandoor.

De derde ramkraak vond plaats aan de Beijerlandselaan. Daar was geprobeerd de expeditiedeur van een groot electronicaconcern te rammen. Agenten troffen daar een auto aan die gedeeltelijk door de deur was gereden. Er werden geen verdachten meer aangetroffen en de auto bleek gestolen te zijn. Hij werd in beslag genomen.

Rond half vier was het een winkel aan de Groene Hilledijk die doelwit was van ramkrakers. Getuigen zagen dat een klein model auto diverse keren tegen de pui was gereden en er daarna vandoor ging in de richting van de Beijerlandselaan. Bij deze ramkraak is een kentekenplaat van de auto achtergebleven.

Bij een ramkraak aan de Vuurplaat kon een verdachte worden aangehouden. Nadat politiemensen rond vier uur een melding hadden gekregen dat er was ingebroken in een woning aan de Rijtuigweg, bleek op datzelfde moment een ramkraak te zijn gepleegd aan de Vuurplaat. De agenten zagen daarvandaan twee mannen wegrennen. Een eenheid van de politie kon één van de twee mannen aanhouden in de buurt van Station Zuid. De man, een 36-jarige Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De auto die bij deze kraak is gebruikt is vermoedelijk dezelfde als aan de Beijerlandselaan. De daar gevonden kenteken laat behoorde aan deze auto toe.

In alle gevallen heeft de politie sporen veiliggesteld en zij stelt een onderzoek in naar de betrokkenheid van de verdachte in alle vijf de ramkraken.
Provincie:
Tag(s):