dinsdag, 15. juni 2010 - 21:53

Gratis vastzetten van kentekenplaten

Den Helder

Op woensdag 23 juni kunnen auto-, motor- en bromfietsbezitters de kentekenplaten van hun voertuig gratis vast laten zetten tijdens een kentekenpopnagelactie bij het Junior College, aan de Akkerbouwstraat 1 in Julianadorp (gemeente Den Helder).

De actie, die tussen 10.00 uur en 15.30 uur wordt gehouden is een samenwerkingsverband tussen leerlingen van het Beroepsonderwijs aan Zee, afdeling voertuigtechniek en studenten van de politie. De actie wordt gesponsord door verzekeringsmaatschappij Univé.

Het komt regelmatig voor dat kentekenplaten van auto’s worden gestolen. Soms gebeurt dit door jongeren die nummerplaten verzamelen, in andere gevallen echter door criminelen die misbruik van een kentekenplaat willen maken. Wat de bedoeling van de dief ook is, de kans op diefstal neemt sterk af als de kentekenplaat stevig op de auto is gemonteerd. Een goede manier om dit te doen is door de plaat met popnagels vast te zetten.

Grote schadepost

De diefstal van een kentekenplaat kan veel geld kosten. Men is de nodige tijd kwijt om aangifte te doen en daarnaast zal men een nieuwe plaat aan moeten schaffen. En dan is het nog maar te hopen dat het nummerbord op een jongenskamer terecht is gekomen waar het op de muur is geplakt. Nog erger wordt het als het kenteken in handen is gevallen van een crimineel die het nummerbord op zijn eigen auto heeft gemonteerd. Alle bekeuringen komen dan bij de eigenaar van het nummerbord terecht. Maar ook blijkt er vaak te worden getankt zonder dat er wordt afgerekend met een auto met vals kenteken. De kentekenplaten worden soms ook gebruikt bij inbraken of andere criminele activiteiten.
Provincie:
Tag(s):