dinsdag, 25. mei 2010 - 20:50

Grote animo T- Parade 2010

Tilburg

Op zondag 4 juli verandert de binnenstad van Tilburg in een veelkleurige oase. Op deze dag toont een bruisende mensenmassa welke verschillen en overeenkomsten naast elkaar leven. De T-Parade wordt deze zomer voor de vierde keer georganiseerd.

Ruim 40 groepen doen mee aan de Parade, samen goed voor meer dan 1200 deelnemers. Ook deelnemers uit andere Brabantse steden sieren dit jaar de kleurrijke Parade. Een aantal groepen met Afrikaanse roots zijn nieuw en zelfs een Tilburgse kunstenaar ontwerpt een van de praalwagens.


Op vrijdagavond 25 juni worden de Miss en Mister T-Parade 2010 in popcentrum 013 gekozen. Twaalf dames en vijf heren zullen dan hun eigen cultuur vertegenwoordigen. De roots van de deelnemers liggen in Marokko, Nederland, Indonesië, Venezuela, Curaçao, Suriname, Bonaire en Aruba. De 19 jarige Kenny Martes uit Curaçao en de de 20 jarige Mariella Vorstwijk uit Suriname zijn al benoemd tot Miss en Mister Pers 2010. Kenny wil dat de Tilburgers trotser worden op zichzelf en Mariella laat zien dat je als tienermoeder ook veel kunt bereiken.
Provincie:
Tag(s):