donderdag, 12. augustus 2010 - 21:17

Haagse schoolconciërge handelde in vuurwapens

Den Haag

Een onderzoek van politie Haaglanden naar de handel in vuurwapens heeft de afgelopen weken geleid tot drie aanhoudingen en de inbeslagname van tien vuurwapens en honderden stuks munitie. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Na de vondst van een vuurwapen in de woning van een 25-jarige Hagenaar begon de recherche van Bureau Zuiderpark medio juni een onderzoek naar de leverancier van het wapen. Deze man bleek via een Belgische website zowel nepwapens als echte vuurwapens aan te bieden.

Conciërge op Rotterdamse school
Nadat was vastgesteld dat het om een 33-jarige Hagenaar ging, werd deze man op 9 juli aangehouden. In zijn auto trof de politie drie revolvers aan. In de woning van de man in de Haagse wijk Rustenburg-Oostbroek lagen nog eens twee nepvuurwapens, een onklaar gemaakte handgranaat en een groot aantal verboden messen. In een locker op een school in Rotterdam, waar de man als conciërge werkzaam was, trof de politie behalve een derde nepvuurwapen ook tweehonderd scherpe patronen aan.

Eveneens op 9 juli werd ook een woning in de Haagse Schilderswijk doorzocht. Hier ontdekte de politie een vuurwapen en ruim tweehonderd stuks munitie. De 42-jarige hoofdbewoner werd anderhalve week later aangehouden. Op 15 juli hield de politie in verband met het onderzoek ook een 22-jarige Zoetermeerder aan. In de auto van deze man lagen vier handvuurwapens, een machinepistool en zo’n honderdzeventig patronen.

De drie mannen zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):