woensdag, 3. maart 2010 - 17:23

Kaartautomaat NS doelwit dievengilde

IJlst

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Emmastraat vier mannen, een 15, 29, en 38-jarige inwoner van Sint Annaparochie en een 18-jarige inwoner van Leeuwarden, aangehouden op verdenking van het openbreken van een kaartautomaat.

De inbraak vond plaats bij een kaartautomaat van het treinstation aan de Zuidwesthoekweg in IJlst. Tijdens de melding van de inbraak reed een agent in de buurt van IJlst en zag een auto uit de buurt van de plaats delict komen rijden. Hij aarzelde geen moment en reed achter de auto aan. In de Emmastraat stopte de auto en sprong één van de mannen uit de auto en ging er rennend vandoor. De andere drie mannen, die in de auto bleven zitten, werden direct aangehouden op verdenking van diefstal.

Een zoektocht in de buurt naar de vierde verdachte leverde in eerste instantie niets op, maar na enige tijd kon de hij toch in de omgeving aangehouden worden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor ingesloten werden. De auto werd in beslaggenomen in verband met het sporenonderzoek. De Nederlandse spoorwegen doen aangifte.
Provincie:
Tag(s):