woensdag, 13. januari 2010 - 20:23

KDC-10 vliegtuig van Defensie brengt reddingsteam naar rampgebied Haïti(Alleen blikop112)

Eindhoven

Op verzoek van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking wordt een KDC-10 transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht ingezet om een reddingsteam naar het rampgebied in Haïti te verplaatsen. Dit heeft het ministerie van Defensie woensdag bekendgemaakt.

Het Urban Search And Rescue (USAR) team gaat helpen bij het opsporen van de duizenden mensen die nog onder het puin bedolven liggen in het door de aardbeving getroffen gebied. Twee medewerkers van Defensie maken ook deel uit van het USAR team.

Vertrek donderdag
Het transporttoestel staat gepland om donderdag 14 januari om 10.00 uur lokale tijd vanaf vliegbasis Eindhoven te vertrekken. Voorafgaand aan het vertrek wordt de KDC-10 vanaf 07.00 uur beladen.

Eén van de taken van de luchttransportvloot van de Koninklijke Luchtmacht is het ondersteunen van humanitaire en crisisbeheersingssituaties waar ook ter wereld. In het verleden is de KDC-10 onder meer ingezet voor het vervoer van hulpgoederen en medicijnen in het door natuurrampen getroffen Sumatra (Indonesïe), Pakistan en Iran. Ook evacueerde het transportvliegtuig in 2006 Nederlanders uit Libanon toen het conflict uitbrak.

De KDC-10 is het grootste luchttransportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht en is ondergebracht bij het 334 squadron met vliegbasis Eindhoven als thuisbasis.
Provincie:
Tag(s):