donderdag, 20. mei 2010 - 9:24 Update: 08-07-2014 1:04

KNVB dreigt NEC uit competitie te zetten

Amsterdam

(Elf Voetbal) De KNVB dreigt NEC uit de competitie te zetten. Elke club moet het seizoen van de KNVB beginnen met een uit- en een thuiswedstrijd, maar NEC mag van de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf in de eerste helft van augustus niet thuisspelen.

Een thuiswedstrijd vraagt namelijk om extra politie-inzet en in augustus zijn veel agenten volgens de burgemeester op vakantie. Dat is weer een gevolg van de Vierdaagsefeesten die eind juli plaatsvinden en die een maximale inzet vragen van de politie.

"Ik weet echt niet waar dit gaat eindigen", zegt algemeen directeur Jacco Swart van NEC in De Gelderlander. "Maar het is te gek om los te lopen. We zijn op verzoek van de KNVB in Doetinchem en Eindhoven geweest. Kijken of we daar die thuiswedstrijd konden spelen. Ze zaten daar echter niet op ons te wachten. Logisch. Die hebben al een wedstrijd van De Graafschap of PSV. Waarom zij twee wedstrijden achtereen met politie-inzet en Nijmegen geen enkele. Ook daar gaan agenten op vakantie. Bovendien willen wij dit ook niet. Voor je seizoenkaarthouders en sponsors kun je dit niet maken."

De KNVB was bereid haar medewerking te verlenen, door de supporters van de bewuste uitploeg een verplichte buscombi op te leggen. NEC zou op haar beurt extra stewards inzetten. Ook was de Nederlandse voetbalbond bereid om veertig man personeel van een beveiligingsbedrijf in te huren. Maar volgens Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB, valt er met burgemeester Thom de Graaf nergens over te praten, zegt hij in het regionale dagblad.

"Nederland telt 33 gemeenten met betaald voetbalclubs. In 32 zitten we zonder problemen rond de tafel en maken we goede afspraken. Alleen in Nijmegen niet. De burgemeester krijgen we niet eens te spreken. Via ene meneer Boelaars, hoofd openbare orde, krijgen we telkens te horen dat de eerste thuiswedstrijd pas in de derde ronde en dan alleen op zondagmiddag mag plaatshebben."

De KNVB presenteert op 9 juni het competitieprogramma. Als NEC dan nog geen locatie heeft geregeld, wordt de club 'in het uiterste geval' uit de competitie genomen. Vorig jaar speelde overigens hetzelfde probleem. Toen werd uiteindelijk besloten om de tweede thuiswedstrijd van de Nijmegen, tegen FC Utrecht, ruim een maand uit te stellen.
Categorie:
Tag(s):