vrijdag, 10. september 2010 - 19:07

Les over Veluwelijn op basisschool De Sjofar

Apeldoorn

Wethouder R. Metz heeft vrijdagochtend 10 september het startsein gegeven voor een themales over het openbaar vervoer. Groep 8 van de protestants-christelijke basisschool De Sjofar heeft tijdens de les kennis gemaakt met de mogelijkheden van het openbaar vervoer en de nieuwe Veluwelijn.

De Veluwelijn is vanaf december 2010 de nieuwe busverbinding tussen Apeldoorn en Zwolle. De leerlingen hebben onder andere een reclameposter gemaakt voor de nieuwe buslijn en maken daarmee kans op het eerste ritje in de nieuwe bus. Corianne Scheltens, docent van groep 8: ‘De les zat goed in elkaar en de leerlingen werden er echt bij betrokken. De wethouder heeft ze eerst wat verteld over het openbaar vervoer en tijdens de les gingen ze daar dieper op in. En ze hebben erg hun best gedaan op een reclameposter, want die prijs willen we natuurlijk winnen.’

Met ingang van december 2010 rijdt de Veluwelijn met een 10 minuten dienst in de spits op de huidige lijn 90. Lijn 294 blijft over de A50 rijden. Beide lijnen krijgen een overstap op het nieuwe bustransferium/carpoolplein dat wordt aangelegd langs de A50 ter hoogte van afslag Heerde Zuid.
Provincie:
Tag(s):