vrijdag, 24. september 2010 - 17:29

Man die waxinelichthouder naar Gouden Koets gooide langer vast

Den Haag

De rechter-commissaris van de rechtbank ’s-Gravenhage heeft vrijdag de inbewaringstelling bevolen van de 29-jarige man die op Prinsjesdag een massief glazen waxinelichthouder van 625 gram tegen de Gouden Koets heeft gegooid. De verdachte blijft hierdoor voor de duur van 14 dagen in voorlopige hechtenis.

De rechter-commissaris acht ernstige bezwaren aanwezig dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan het beledigen van de Koningin, prins Willem-Alexander en prinses Maxima, poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan mensen die in de buurt van de Gouden Koets waren en het beschadiging van de Gouden Koets. Ook wordt de man verdacht van bedreiging van een geheel andere persoon op een andere datum.

Daarbij is van belang dat de verdachte de afgelopen jaren met justitie in aanraking is gekomen vanwege bedreiging, belaging en mishandeling. Gelet hierop en op de psychische problematiek van de verdachte moet er ernstig rekening mee worden gehouden dat hij, als hij op vrije voeten zou komen, strafbare feiten zal plegen die gevaar opleveren voor personen en goederen
Provincie:
Tag(s):