zondag, 7. maart 2010 - 22:12

Man vervoert ram in achterbak van auto

Den Haag

Agenten van de regiopolitie Haaglanden deden vrijdagavond een vreemde vondst in een achterbak van een Opel Corsa die geparkeerd stond aan de Schrijnwerksgaarde in Den Haag.

De agenten agenten klopten op de kofferbak, waarna ze een luid gebonk uit de achterbak hoorden komen en de hoedenplank op en neer zagen gaan. Ze sloegen een ruit van de auto in, om zo bij de kofferbak te komen. Tot hun verbazing vonden zij daar een ram, met vastgebonden voor- en achterpoten. De agenten namen de ram en ook de auto in beslag. Ook waarschuwden ze de dierenambulance, die zich over de ram ontfermde.

Enige tijd later, om 00.50 uur, meldde een 28-jarige man zich op het politiebureau omdat hij dacht dat zijn auto gestolen was. Hij bleek de eigenaar van de bewuste auto met bijzondere lading. De Hagenaar werd daarop direct verhoord als verdachte van dierenkwelling. Hij verklaarde het beest gekocht te hebben voor een vriend van hem, die een hobbytuin heeft. De verkoper had hem gezegd dat hij de ram zo wel kon vervoeren. De man kreeg een proces-verbaal. De Algemene Inspectie Dienst van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit neemt de zaak in behandeling.
Provincie:
Tag(s):