donderdag, 28. januari 2010 - 19:39

Man zwaargewond na overval op Tilburgs bedrijfspand

Tilburg

In Tilburg is donderdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een overval op een bedrijfspand aan de Goirkestraat. Bij de overval werd geschoten, zo meldt de politie. Het slachtoffer liep daarbij ernstig hoofdletsel op.

Om 10.45 uur werd gemeld dat in de woning een overval had plaats gevonden waarbij was geschoten. Op straat werden vijf Duits sprekende mensen aangetroffen, waarvan de identiteit nog niet bekend is. Een van deze mensen was ernstig gewond. Drie van hen werden door ambulances meegenomen naar het ziekenhuis. De twee lichtgewonden mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten. Zij zijn daarna naar het politiebureau gebracht om een verklaring af te leggen.

De twee op straat overgebleven Duits sprekende mannen werden direct door de politie meegenomen naar het bureau. Uit hun eerste verklaringen kwam naar voren dat zij voor zaken naar Tilburg waren gekomen. In het pand aan de Goirkestraat waar zij waren, heeft vervolgens kennelijk een overval plaats gevonden, waarbij ook werd geschoten. Zij zijn vervolgens uit de woning gevlucht en naar hun busje gelopen dat in de straat stond. Daar werden zij door de ambulancedienst en politie aangetroffen.

Om hoeveel overvallers het gaat is nog niet duidelijk. De politie gaat uit van ten minste twee daders, maar er wordt rekening mee gehouden dat het om meer personen gaat. Hun signalementen en vluchtroute zijn nog niet bekend

De politie zette met toestemming van de Officier van Justitie een Arrestatie Team in omdat de situatie in de woning onduidelijk was en ook niet uitgesloten dat er zich nog een mogelijk vuurwapengevaarlijke verdachte zou kunnen bevinden. Er werd echter niemand meer aangetroffen. Inmiddels zijn de Rechter-Commissaris en de Officier van Justitie ter plaatse gekomen. De technische recherche gaat een sporenonderzoek instellen. Zij heeft 20 man op de zaak gezet. De auto van de slachtoffers is veilig gesteld. De vier Duits sprekende slachtoffers aan het bureau, zijn in overleg met de officier van justitie inmiddels aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij het incident.
Provincie:
Tag(s):