woensdag, 2. juni 2010 - 14:02

Mensen met beperking gaan fietsen bewaken

Venray

Mensen met een verstandelijke of psychiatrische beperking gaan vanaf 1 juli in Venray de fietsenstalling in de Poststraat bewaken. Het werk biedt de bewakers een zinvolle dagbesteding en verhoogt de kwaliteit van de fietsenstalling.

De bewakers zijn inwoners van Venray met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zij komen door hun beperking niet aan een baan in het bedrijfsleven. Door als bewaker te werken in de fietsenstalling krijgen ze de kans zich te ontwikkelen in hun eigen tempo en in hun eigen woonplaats. De eigenaren van fietsen kunnen rekenen op een veiliger plekje voor hun dure fiets. Bewaking door mensen werkt beter dan cameratoezicht.
De bewakers krijgen niet betaald voor hun werk, het gaat om zogeheten onbetaalde ‘arbeidsmatige daginvulling’. Op dit moment is er weinig aanbod van dit soort werk in Venray. Het kan voor de mensen een opstap zijn naar een betaalde baan. De bewakingsploeg wordt begeleid door een voorman. Voor deze betaalde functie zoekt de gemeente een geschikte kandidaat onder (langdurig) werklozen.
Het fietsbewakingsproject heeft de gemeente Venray opgezet samen met de GGZ Noord- en Midden-Limburg, Mensana en Dichterbij. De fietsenstalling zal op maandag tot en met zaterdag worden bewaakt van 12.00 tot 18.30 uur, op de vrijdagavond van 18.00 tot 21.30 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.30 uur.
Provincie:
Tag(s):