vrijdag, 18. juni 2010 - 16:01

Milieupark Geleen geopend

Sittard-Geleen

Wethouder Els Meewis-Stans heeft vandaag officieel het Milieupark Geleen geopend. Net als al in Sittard het geval was, wordt op het milieupark in Geleen nu ook per kilo afgerekend.

Het milieupark Geleen ligt op industriepark Borrekuil. De aanleg heeft ongeveer 950.000 euro gekost. Het eerste gedeelte van het park is bestemd voor de afvalstromen die gratis ingeleverd kunnen worden. Halverwege het park kunnen bezoekers kiezen voor de uitgang of voor het betaalde gedeelte. Voor de slagboom wordt de auto gewogen en bij het verlaten van het milieupark gebeurt dat nog eens. Het verschil wordt vermenigvuldigd met de kiloprijs voor afval (9 cent voor grof snoeiafval en 18 cent voor het overige afval) waarna via een pinautomaat afgerekend kan worden.

Het oude milieupark werd in 1992 gebouwd als ‘tijdelijk’ milieupark omdat er destijds sprake van was dat meerdere gemeenten samen een regionaal milieupark zouden bouwen. Het milieupark was daarom vrij klein van opzet waardoor de verwerkingscapaciteit gaandeweg te klein werd en bezoekers lange wachttijden voor lief moesten nemen.

Het nieuwe milieupark is ruimer van opzet dan het oude. Hierdoor kunnen mensen sneller hun afval kwijt, zijn ze sneller van het milieupark af en hoeven er minder mensen te wachten. Er werken 3 medewerkers.
Provincie:
Tag(s):