dinsdag, 2. februari 2010 - 9:43

Minder plannen voor zomervakantie

Zo'n zeventig procent (71%) van de Nederlanders wil komende zomer beslist of waarschijnlijk op vakantie. Zestien procent twijfelt nog en dertien procent geeft aan beslist/waarschijnlijk niet te gaan.

Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen blijft daarmee iets achter bij vorig jaar (-2%). Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

Vergeleken met vorig jaar is de belangstelling voor een vakantie in eigen land wederom gestegen en wel met ongeveer 50.000 plannen (+2%). Hiermee is Nederland komende zomer de vakantiebestemming voor zo'n 2,5 miljoen Nederlanders. Gelderland, Zeeland en Drenthe zijn het meest in trek. Met name de campings (+6%) lijken te profiteren van de toegenomen interesse in een binnenlandse vakantie.

De meeste zomervakantieplannen betreffen een vakantie in het buitenland. Circa 7,8 miljoen Nederlanders zijn van plan om in de zomer van 2010 naar het buitenland te gaan. Dat zijn er 200.000 minder dan vorig jaar (-3%). Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk, Spanje en Italië het meest populair.
Categorie:
Tag(s):