dinsdag, 23. februari 2010 - 19:39

Moeders genieten van eten met hun kinderen

Diemen

Nederlandse moeders genieten volop van het maaltijdmoment met hun kindje. Ondanks ergernissen als weigeren van eten en knoeien, verheugen zij zich er echt op. Zo zien zij de maaltijd vooral als een moddergevecht, een vrolijke chaos waarbij het gaat om plezier hebben met hun kindjes.

Een derde van de moeders vergelijkt de avondmaaltijd met hun kindje zelfs met hun favoriete bezigheid: shoppen, daar genieten ze ook echt van. 25% van de moeders ziet het maaltijdmoment eerder als een stevige gezichtsbehandeling: even moeite doen maar daarna is iedereen tevreden. Dit blijkt uit onderzoek van Friso Kindervoeding onder 700 Nederlandse moeders met kinderen in de leeftijd tot 36 maanden.

Nederlandse moeders hebben de regie waar het gaat om eten met hun dreumes of peuter. 82% van hen geeft aan dat zij bepaalt wat het kindje eet. Ingrediënten en smaak zijn bij de keuze van de maaltijd doorslaggevend; merkbekendheid, bereidingswijze en biologische productie zijn van minder belang. Maar er wordt zeker ook rekening gehouden met de specifieke smaakvoorkeur van het kindje; wat ze lekker vinden komt vaak op tafel. En als een kindje niet wil eten, dan zij dat zo.
Categorie:
Tag(s):