zondag, 30. mei 2010 - 12:51

Motorrijder blijkt geen rijbewijs te hebben

Ens

Zaterdagmiddag rond 13.00 uur kwam er een melding binnen bij de politiemeldkamer dat er een motorrijder zonder helm, maar met bivakmuts op, reed op de autosnelweg A6. De motor was niet voorzien van een kentekenplaat en de bestuurder reed met hoge snelheden in de richting van Emmeloord.

Twee politiemotorrijders konden de snelheidsduivel oppikken ter hoogte van de Hannie Schaftweg. Bij het zien van de politie, maakte de bestuurder geen aanstalten om te stoppen en ging hij er met hoge snelheid vandoor. Daarbij maakte hij diverse overtreding, waaronder het negeren van een rood verkeerslicht en het rechts inhalen via de vluchtstrook. De achtervolging stopte toen de motorrijder ter hoogte van de kruising N50 met de Baan onderuit ging. De bestuurder stond echter op en maakte aanstalten om weer verder te rijden. Toen dit niet lukte, probeerde hij te voet voor de agenten te vluchtten. Na een korte sprint kon de man echter worden ingerekend.

Aan het politiebureau bleek dat de 18-jarige bestuurder afkomstig uit Utrecht de motor nog geen uur daarvoor in Almere had aangeschaft en alleen in het bezit bleek te zijn van een bromfietsrijbewijs. Tegen de bestuurder, die aan zijn val blauwe plekken overhield, zal proces-verbaal worden opgemaakt. Zijn rijbewijs almede zijn motor werden in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):