donderdag, 11. februari 2010 - 16:50

Neelie Kroes wil meer bekendheid 112

Den Haag

Slechts 45 procent van de Nederlanders weet dat 112 het nummer is dat men in geval van nood in de hele EU kan bellen. Dat blijkt uit een recente Eurobarometer-enquête.

Op donderdag 11 februari, de Europese 112-dag, heeft Neelie Kroes, Europees commissaris voor de digitale agenda, de lidstaten opgeroepen meer te doen om het Europese alarmnummer bekendheid te geven. Volgens Helma van de Vondevoort, directeur van de Koningin Sophia Vereniging tot Bescherming van Dieren, moeten zij bovendien beter duidelijk maken dat het alarmnummer ook dient om hulpdiensten te waarschuwen wanneer dieren zich in nood bevinden.

'Slechts een fractie van de Nederlanders weet dat 112 dierenlevens kan redden', stelt Van de Vondevoort. 'Bij ongelukken bijvoorbeeld. Er vinden jaarlijks behoorlijk wat ongevallen plaats, waarbij dieren worden aangereden. In die gevallen kan het alarmnummer 112 worden gebeld. De dienstdoende medewerker schakelt dan direct de dierenambulance in. Dat doet hij ook als hij een melding krijgt van een dier in nood, zoals een gans die is vastgevroren in het ijs. De brandweer helpt dan het dier te bevrijden.'
Provincie:
Tag(s):