maandag, 25. januari 2010 - 21:36

Nieuwe milieubewuste vrachtwagens voor Stadsreiniging

Almere

Dinsdag 26 januari om 10.00u ontvangt de gemeente Almere de sleutels van twee nieuwe milieuverantwoorde Scania vrachtwagens. Met de Scania EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) kiest de gemeente Almere bewust voor een zo laag mogelijke belasting van het milieu.

De stille Scania EEV voldoet aan de strengst mogelijke milieunorm die we momenteel kennen. Het zijn de modernste vrachtwagenmotoren van dit moment. De vrachtwagen is daarnaast een uiterst compact en wendbaar voertuig met een hoog laadvermogen.

De vrachtwagens beschikken over haakarmen die de gemeente gebruikt voor het vervoer van containers op de recyclingperrons. Beide vrachtwagens zijn ook zo aangepast dat ze als strooiwagen voor de gladheidbestrijding ingezet kunnen worden.

Omdat Stadsreiniging veel zware voertuigen in de stad inzet voor de dagelijkse afvalinzameling, besteedt Stadsreiniging veel aandacht aan de milieueisen. Alle zware voertuigen zijn voorzien van roetfilters om het fijnstof op te vangen. De allernieuwste EEV motoren zijn zo afgesteld, dat er nauwelijks fijnstof wordt uitgestoten. Bovendien gaan deze motoren zuinig om met de brandstof.
Provincie:
Tag(s):