woensdag, 24. februari 2010 - 17:43

OM eist 15 jaar cel voor moord in Zevenhoven

Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft woensdag een gevangenisstraf van 15 jaar geëist tegen een 26-jarige man uit Nieuwkoop voor de moord op een 37-jarige vrouw. 'De vrouw is in haar woning op het park Dolce Vita in Zevenhoven met ongeveer twintig messteken om het leven gebracht', meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

De verdachte meldde zich op 6 juni 2009 kort na middernacht op het politiebureau in Alphen aan de Rijn met de boodschap dat hij zojuist een vrouw had vermoord. De kleding van de man zat onder het bloed. Toen de politie op aanwijzing van de Nieuwkoper naar de woning op het park Dolce Vita in Zevenhoven ging, troffen zij buiten de woning bloedsporen aan.

Uit het huis kwam rook en er hing een brandlucht. In de woonkamer bleek een gordijn in brand te staan en er werden meerdere bloedsporen gevonden. Het lichaam van het slachtoffer werd in de woning aangetroffen.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek naar wat zich in de woning had afgespeeld. Zo werden getuigen gehoord en is er uitgebreid technisch onderzoek in en rond de woning gedaan. De verdachte heeft verklaard dat hij een mes uit het handschoenenvakje van zijn auto pakte voordat hij de woning van het slachtoffer binnen ging. De verdachte heeft bekend dat hij haar vervolgens meerdere malen heeft gestoken. Hierbij raakte de verdachte zelf gewond aan zijn hand.

Na zijn vertrek belde de verdachte een vriendin en vertelde hij haar wat hij zojuist had gedaan. Daarna zou hij opnieuw de woning zijn binnen gegaan om het slachtoffer nogmaals te steken om zeker te weten dat ze dood was. Hij ontdeed zich volgens de officier van justitie van het mes voordat hij zich zelf meldde bij het politiebureau.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Provincie:
Tag(s):