dinsdag, 1. juni 2010 - 8:56

OM eist zeven jaar cel voor overval op woning in Almere

Almere

De officier van justitie in Lelystad heeft zeven jaar gevangenisstraf geëist tegen een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
Het OM vindt bewezen dat de man in oktober 2009 midden op de dag een woning in de Clemetistraat in Almere heeft overvallen.

De bewoonster van de woning werd bij de overval bedreigd met een vuurwapen en ernstig mishandeld. Ook werd zij geboeid en probeerde de man haar te wurgen. De vrouw kon haar woning uit vluchten en is door omwonenden opgevangen. Zij is daarna overgebracht naar het ziekenhuis.

De verdachte ontkent de overval te hebben gepleegd. Maar naar aanleiding van het uitzenden van camerabeelden van de man in het programma Opsporing Verzocht, hebben verschillende getuigen de man herkend. Ook bij het sporenonderzoek is dna van de man aangetroffen.
Het OM verdenkt de man, behalve van de gewelddadige overval, ook van een straatroof in september 2009 in Almere. Ook hierbij heeft hij geweld gebruikt tegen zijn slachtoffer.

Bovendien had de man bij een aanhouding in Amsterdam in november 2009 een wapen en verdovende middelen bij zich. Ten slotte vervolgt het OM de man voor het feit dat hij in Nederland verbleef, terwijl hij volgens de Vreemdelingenwet tot ongewenst vreemdeling was verklaard.

De Meervoudige Kamer van de rechtbank in Lelystad doet op 14 juni 2010 uitspraak in deze zaak.
Provincie:
Tag(s):