woensdag, 14. april 2010 - 18:25

Overvaller tankstation Weert opgepakt

Weert

De politie heeft woensdagmiddag een 36-jarige man uit Weert aangehouden op verdenking van een gewapende overval die dinsdagmorgen werd gepleegd op een tankstation aan de Graafschap Hornelaan in zijn woonplaats.

Het tankstation werd omstreeks 6 uur overvallen. Op dat moment was een medewerkster in het tankstation aanwezig die door de overvaller werd bedreigd met een wapen. Hij ging er met geld vandoor.

Al vrij snel na de overval bleek dat er goede beelden waren van de overval. De politie heeft 's middags via enkele media met een opsporingsbericht foto's verspreid, in de hoop dat iemand de overvaller zou herkennen. Er kwamen diverse tips binnen die woensdagmiddag tot de aanhouding van de verdachte hebben geleid. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Daarnaast zijn er bewegende beelden van de overval op de internetsite You Tube gezet. Dat gebeurde echter zonder tussenkomst van politie en Openbaar Ministerie. Politie en justitie juichen dit niet toe en vinden het van belang dat slachtoffers deze beelden in voorkomende gevallen aan de politie geven zodat er getoetst kan worden of de informatie via een opsporingsbericht naar buiten gebracht kan worden.
Provincie:
Tag(s):