vrijdag, 18. juni 2010 - 16:08

Politie neemt 35 kilo softdrugs in beslag

Venlo

Donderdagmiddag kreeg het Hektor straatteam een melding van een oplettende politieman buiten diensttijd van een verdachte situatie op de Sint Servatiusstraat in Blerick.

Toen medewerkers van het onopvallende straatteam op locatie waren, bleek dat er een personenauto met hierin de bestuurder stond geparkeerd. Deze persoon, een 32-jarige man uit Duitsland, liep naar een woning in de Antoniuslaan en was druk aan het bellen.

Het straatteam volgde de man in de auto en op de Eindhovenseweg trof hij een andere auto met hierin een 36-jarige man uit Venlo. Ze wachten enkele ogenblikken en even later reden ze achter elkaar aan terug naar de woning op de Antoniuslaan. Hier stapten zij uit de auto en gingen naar binnen. Een en ander leek er op alsof er mogelijk een drugsdeal plaats zou gaan vinden.

Ruim een uur later liep een andere man de woning binnen met een gevulde plastic zak in zijn handen. De 32-jarige Duitser kwam even later naar buiten met de eerder geziene plastic zak en reed in zijn personenauto de Eindhovenseweg op richting de A73 en de A67. Hier werd hij tot stoppen gedwongen door medewerkers van het straatteam.

De twee andere verdachten, de man uit Venlo en een 39-jarige Braziliaan, konden even later worden aangehouden bij de woning. In totaal werd in de personenauto maar liefst 35 kilogram softdrugs aangetroffen, met een straatwaarde van ongeveer 70.000 euro.

Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor insluiting en verhoor. De verdovende middelen zijn in beslag genomen en worden uiteraard vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):