vrijdag, 25. juni 2010 - 8:16

Politie schiet op overvallers supermarkt

Amsterdam

Bij een gewapende overval op een supermarkt aan de Jan van Galenstraat hebben agenten donderdagavond rond 22.00 uur geschoten. Dit heeft de politie laten weten.

De twee overvallers wisten desondanks te ontkomen, de politie is momenteel bezig met een grote zoekactie. De overvallers hadden vlak daarvoor personeelsleden met een vuurwapen bedreigd en gedwongen geld af te geven. De supermarkt was op dat moment aan het sluiten.

Confrontatie overvallers
De politie was snel ter plaatse. Er ontstond een confrontatie met de twee verdachten, waarbij de politie heeft geschoten. De verdachten splitsten zich op en vluchtten in de richting van respectievelijk de Hoofdweg en de Reinier Claeszenstraat. De vluchtscooter, die door een van hen gebruikt werd, is enige tijd later teruggevonden in de Bestevaerstraat.

Politieauto tegen boom
Bij het incident is een politieauto tegen een boom gereden, daarbij raakte niemand gewond. In verband met sporenonderzoek is de Jan van Galenstraat gedeeltelijk afgesloten. De politie zoekt getuigen van zowel de overval als het schietincident.

Omdat de politie geschoten heeft, doet zoals gebruikelijk Bureau Integriteit van de politie Amsterdam-Amstelland onderzoek naar het schietincident.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):