donderdag, 4. maart 2010 - 12:37

Project LoJack for Laptops moet laptopdiefstallen verminderen

Groningen

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen krijgen volgende week de kans om hun laptop gratis te beveiligen. In het kader van het project ‘LoJack for laptops in Groningen’ stellen de gemeente Groningen, Regiopolitie Groningen en het Openbaar Ministerie Groningen 1000 gratis registratiecodes ter beschikking aan studenten. Hiermee kunnen de studenten de laptop onzichtbaar laten beveiligen.

Het project heeft uiteindelijk tot doel om het aantal woninginbraken, voornamelijk in studentenhuizen, en het aantal diefstallen van laptops in de stad Groningen te verminderen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van speciale software die het opsporen van laptops, stelers en helers vergemakkelijkt. Bij het project hoort tevens een campagne om onder studenten het bewustzijn van beveiligen van woning en eigendommen te vergroten.

Wanneer een laptop met deze service beveiligd is, neemt de op de laptop geïnstalleerde software discreet en veilig contact op met de centrale van LoJack. De locatie van de gestolen laptop wordt op deze manier gerapporteerd en doorgegeven aan Regiopolitie Groningen. Regiopolitie Groningen spant zich vervolgens in om de laptop, de steler en de heler op te sporen.
Provincie:
Tag(s):