woensdag, 8. september 2010 - 21:14

Reparatiewerkzaaheden Witterbrug begonnen

Assen

De Witterbrug in Assen is naar verwachting eind oktober van dit jaar weer hersteld. De bouwer van de brug, BSB Staalbouw uit Bergum, is inmiddels begonnen met de reparatiewerkzaamheden. De brug is vanaf 1 augustus van dit jaar buiten gebruik, nadat in de zogenaamde ballastkist onderdelen waren afgebroken met als gevolg dat het hefsysteem niet meer kon functioneren.

Het mankement kwam aan het licht tijdens een manifestatie van historische beroepsvaartschepen in Assen in het laatste weekend van juli. De deelnemende vaartuigen konden door het niet meer functionerende hefsysteem pas donderdag 5 augustus weer uit Assen vertrekken. Een zware kraan heeft het brugdek op die dag enkele uren opgetild en opengehouden.

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de opgetreden mankementen aan de brug te wijten zijn aan ontwerpfouten. Als gevolg daarvan was het ondermeer mogelijk dat de as boven in de ballastkist kon afbreken. BSB Staalbouw heeft de gemeente Assen toegezegd de kosten van de reparatiewerkzaamheden volledig voor haar rekening te zullen nemen.
Provincie:
Tag(s):