dinsdag, 25. mei 2010 - 17:18

Rijkswaterstaat start aanleg spitsstroken A1/A6

Almere

Rijkswaterstaat is, vooruitlopend op de verbreding van de A1/A6, begonnen met de aanleg van spitsstroken op de A1/A6 tussen Diemen/Muiderberg en Almere Stad West.

Wethouder Adri Duivesteijn is tevreden dat Rijkswaterstaat niet wacht op de definitieve verdubbeling van de A6, maar nu maatregelen treft: “Op de A6 staan dagelijks kilometers lange files, met name voor de Hollandsebrug. Met de spitsstroken neemt de reistijd naar en van Amsterdam af, wat betekent dat mensen ’s ochtends eerder op hun werk zijn, en ’s avonds eerder weer thuis zijn.”

Vanaf april 2011 kan het verkeer in de gehele ochtendspits gebruik maken van de wisselbaan naar Amsterdam. Nu is dat alleen tussen 6.00 en 7.30 uur. Daarnaast kan het verkeer naar Almere op de A1 - vanaf Amsterdam - gebruik maken van één extra rijstrook, zowel in de ochtend- als in de avondspits. Met de aanleg van de spitsstroken zal de reistijd tussen Almere en Amsterdam en vice versa fors afnemen.

De gemeente Almere is positief dat Rijkswaterstaat de ernst van de problemen onderkent, en investeert in de reductie van files op de A1/A6. Uiteindelijk zullen de A1 en de A6 permanent worden verbreed. De A6 wordt verdubbeld; van twee keer twee rijstroken nu, naar twee keer vier rijstroken in de toekomst. De werkmaatschappij Almere Centrum-Weerwater onderzoekt hoe de verdubbelde A6 in de stad kan worden ingepast.
Provincie:
Tag(s):