zondag, 31. januari 2010 - 10:08

Roekeloze bestuurder moet rijbewijs inleveren

Nijmegen

Vrijdagavond werd het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige beginnend bestuurder uit Uden. De 19-jarige wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan het veroorzaken van gevaar op de openbare weg.

Rond 19.00 uur reden politieagenten van de onopvallende videosurveillance over de Graafseweg in Nijmegen. Voor hen, staduitwaarts, reden twee auto’s. Eén van de auto’s werd bestuurd door de 19-jarige.

Bij het verkeerslicht met de kruising Neerbosscheweg trokken beide automobilisten snel op. Ook bij het volgende verkeerslicht reden beide bestuurders met hoge snelheid weg. Bij het Takenhofplein sorteerde de 19-jarige bestuurder rechts voor, maar volgde vervolgens niet de verplichte rijrichting naar rechts en reed rechtdoor. Vlak voor het verkeerslicht bij de Wijchenseweg schoot hij naar de linkerbaan, waardoor er bijna een aanrijding met de andere auto ontstond.

Vervolgens reden beide auto’s de N326 op. De 19-jarige reed hierna het industrieterrein Bijsterhuizen op. De andere auto reed rechtdoor de A326 op.

De agenten besloten hierop eerst die auto te volgen. De bestuurder hield zich aan de maximumsnelheid. De agenten reden hierop terug naar het industrieterrein. Daar had de 19-jarige de auto in de berm geparkeerd. In de auto zaten nog twee inzittenden. Vervolgens reed de 19-jarige richting rotonde Palkertplein. Daarbij negeerde hij het rode verkeerslicht en reed de A326 op richting de A50. Op de snelweg reed hij onnodig links. Toen een auto hem inhaalde ging hij er met hoge snelheid achteraan. De 19-jarige reed na correctie 158 km/uur, terwijl 120 km/uur daar is toegestaan. Vervolgens nam hij de afrit Nistelrode.

Op de Blauwesteenweg in Nistelrode lieten de agenten de 19-jarige stoppen. De bestuurder kwam erg versuft over. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingevorderd. In de auto troffen de agenten een gebruikshoeveelheid softdrugs aan. Proces-verbaal tegen de 19-jarige is opgemaakt.

Hij zal vermoedelijk een EMG-cursus (Edactieve Maatregel Gedrag) moeten volgen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).
Provincie:
Tag(s):