zondag, 25. april 2010 - 22:58

Rotterdamse politie houdt 71 verdachten aan tijdens bekerfinale

Rotterdam

Naar aanleiding van de gespeelde KNVB Bekerfinale in de Amsterdamse Arena, heeft de politie van Rotterdam-Rijnmond zondagavond bij diverse acties ruim 70 aanhoudingen verricht. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Voor aanvang van de wedstrijd moesten agenten en ME op verschillende plekken optreden.

Laan op Zuid
In een horecagelegenheid op de Laan op Zuid zijn zondagmiddag rond drie uur 9 verdachten aangehouden. Naar aanleiding van informatie dat er verdovende middelen werden gebruikt werd door de Mobiele Eenheid een onderzoek ingesteld.

Hierbij werd gebruik gemaakt van een verdovende middelen hond. Ook bleek er overmatige alcohol gebruikt te zijn. Een aantal verdachten kregen een proces-verbaal voor belediging en overtreding van de Wet ID.

Stadhuisplein
Vanaf het terras van een cafe op het Stadhuisplein werden rond half vijf anti-semitische en beledigende leuzen gescandeerd door een aantal bezoekers. De Mobiele Eenheid kwam daar in actie en hield 15 personen aan.

De overige bezoekers werden onder begeleiding van de Mobiele Eenheid afgevoerd. Zij zijn allemaal gefotografeerd in verband met het handhaven van de openbare orde. Tijdens deze actie werden er vanaf een naburig terras glazen bier naar de politie gegooid en beledigingen geroepen.

Hierop is ook dit terras ontruimd. Een man die een vol glas naar de politiemensen gooide evenals een ander die een rookbom gooide zijn aangehouden.

Om een groter oploop te voorkomen is het terras van een cafe aan de Oude Binnenweg tijdelijk gesloten. Via de eigenaar zijn de bezoekers op de hoogte gebracht.

Na de wedstrijd
Tijdens en na de wedstrijd zijn er nog diverse aanhoudingen verricht voor verschillende zaken, zoals opruiing en vernieling. Twee verdachten zijn aangehouden toen zij aanstalten maakten om met stenen de ruiten in te gooien van het politiebureau aan het Sandelingplein.

Boetes en vervolging
In totaal zijn 71 aanhoudingen verricht waarvoor door het Openbaar Ministerie boetes zijn opgelegd varierend van 200 tot 900 euro en door het OM zijn twee zittingen gepland op 7 en 27 juli aanstaande.
Provincie:
Tag(s):