donderdag, 28. januari 2010 - 18:30

Ruim één miljoen euro in beslag genomen bij witwasonderzoek

Amsterdam

De politie Amsterdam/Amstelland heeft woensdagochtend bij een inval vijf verdachten aangehouden in verband met witwassen van één miljoen euro.

De aanhoudingen en onderzoeken vonden plaats op zeven locaties in Amsterdam en Diemen. De verdachten zijn in de leeftijd van 24 tot 42 jaar oud. Zij zijn naar een politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld.

Onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam is het rechercheteam aan dit onderzoek begonnen onder andere naar aanleiding van zogenaamde MOT-meldingen (Meldingen Ongebruikelijke Transacties). Tijdens het onderzoek is de geurenidentificatiehond Kassa ingezet. Op twee van de zeven locaties trof de hond zeer grote hoeveelheden contant geld aan die verstopt waren. Het rechercheteam heeft ruim één miljoen euro contant geld, sieraden, grote hoeveelheden administratie en zeven auto's waaronder enkele uit de duurdere prijscategorie in beslag genomen.

Het onderzoek duurt voort. De rechercheurs van de BFER deden op een van de locaties een onderzoek samen met rechercheurs van de Nationale Recherche. De Nationale Recherche doet een parralelonderzoek op grond van harddrugshandel en 'underground banking'.
Provincie:
Tag(s):