woensdag, 3. februari 2010 - 20:05

Saskia Noort wint Franse lezersprijs

Amsterdam

Saskia Noort heeft 2 februari in Parijs de Prix SNCF du Polar ontvangen voor de vertaling van haar boek 'De eetclub'. Het boek 'Petits meurtres entre voisins' is vanaf vandaag in Frankrijk officieel de Beste Europese Thriller. De Prix SNCF du Polar is een Franse lezersprijs en is vergelijkbaar met onze NS Publieksprijs.

De prijs is een grote blijk van waardering van het Franse publiek. Volgens haar Franse uitgever De Noël zijn naast 'De eetclub' ook de boeken 'Nieuwe buren' en 'Terug naar de kust' zeer geliefd bij het Franse publiek.

Saskia is zeer verheugd met de prijs: 'een mooiere prijs kun je je als auteur niet wensen, waardering van het publiek, dat is echt geweldig!'

De Franse spoorwegen zijn sponsor van de prijs en er zullen vanaf vandaag op alle stations door heel Frankrijk posters prijken met Saskia Noort, tevens zal haar boek 'De eetclub' vergezeld gaan met de woorden 'Winnaar van de SNCF-prijs'.

De twee andere genomineerden waren Helene Tursten met 'Un torse dans les rochers' en Sharon Bolton met 'Sacrifice'. Nick Stone, bekend van zijn boeken 'Solomon' (2008) en 'Mister Clarinet' (2007) ging haar voor in 2009.
Categorie:
Tag(s):