woensdag, 16. juni 2010 - 9:56

Scooterdief veroorzaakt aanrijding met eigenaar scooter

Leeuwarden

De politie heeft dinsdagmiddag een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling en voor het verlaten van een plaats ongeval.

Een 19-jarige inwoner van Jelsum reed in zijn auto op de Pilotenespel toen de 21-jarige Leeuwarder op een scooter met hoge snelheid door de bocht reed.

Toen hij de macht over het stuur verloor, botste hij met de bromfiets tegen de auto van de Jelsumer aan en kwam ten val. Daarbij raakte de bestuurder van de scooter aan zijn hoofd gewond. Toen de automobilist hem aansprak en hem vertelde dat hij de politie had gebeld, ging de man er met de scooter vandoor. Toen herkende de Jelsumer de scooter die bij de aanrijding betrokken was. Dit bleek zijn eigen scooter te zijn die met nog andere goederen de afgelopen nacht uit zijn woning waren gestolen. Hij had daarvan aangifte bij de politie gedaan.

Vervolgens werden 200 deelnemers van Burgernet opgeroepen om mee uit te kijken naar de verdachte. Een onderzoek in de omgeving leverde in eerste instantie niets op. Via getuigen kwamen de agenten de verdachte op het spoor. In een woning aan de Aggemastate kon de verdachte worden aangehouden. Omdat hij gewond was aan zijn hoofd, werd de verdachte voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Na medisch onderzoek werd de verdachte voor verhoor in het politiebureau ingesloten.
Provincie:
Tag(s):