dinsdag, 9. februari 2010 - 9:49

SMS-bom in onderzoek overvallen Venlo

Venlo

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een overval op een woning aan de Boerhaavestraat in Venlo. Een 69-jarige vrouw uit die plaats is in totaal drie keer slachtoffer geworden van een overval.

De eerste keer vond dit plaats op maandag 20 juli. Een man nam toen geld en bankpasjes mee van de vrouw en ook moest ze haar pincode afgeven. Dezelfde man keerde vervolgens terug bij de woning op 15 december. Als hij bij de deur aanbelt herkent de vrouw hem direct en trekt snel de deur dicht. Een maand later vond er weer een incident plaats bij dezelfde woning. Als de vrouw rond het middag uur uit haar auto op de oprit uitstapt pakt dezelfde man haar van achteren vast en probeert haar te wurgen. Dank zij de hulp van een kennis weten zij dit te stoppen en rent de man weg.

Door middel van een reconstructie roept de politie de hulp in van het publiek en laten zij de zaak zien in het opsporingsprogramma. De politie is dringend op zoek naar getuigen. Daarnaast wil zij graag in contact komen met een vrouw die mogelijk getuige was van het laatste incident. Deze passant liep op 11 januari omstreeks 12.00 uur aan de overkant van de woning van het slachtoffer. Op dat moment liep de verdachte in een camel kleurige houtjes touwtjes jas weg in de richting van de Hogeweg. Mogelijk heeft deze vrouw, die daar haar hondje uitliet, iets gezien. Het gaat om een vrouw tussen de 60 en 70 jaar oud die over de Boerhavestraat liep in de richting van de Dr. Blumenkampstraat met een klein wit hondje. De politie wil graag in contact komen met deze vrouw.

De politie zal vandaag tevens een SMS-Alert versturen naar mensen in de omgeving van de Boerhaavestraat om aandacht te vragen voor de uitzending. Daarnaast verstuurt de politie dinsdagmiddag een zogenaamde sms bom aan 4700 mobiele telefoons.

Alle mobiele telefoons die zich op het moment van een van de incidenten in een bepaalde straal van de woning bevonden zijn geregistreerd. Naar deze mobiele telefoons wordt in het kader van dit onderzoek een bericht verzonden. De Officier van Justitie gaf hiervoor toestemming. Mensen kunnen tips doorgeven via de opsporingstiplijn 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):