woensdag, 10. februari 2010 - 14:15

'Sneeuwstorm' bij opening vernieuwde Flying Centre Soesterberg

Soesterberg

Woensdagochtend heeft SAR helikopter van de Luchtmacht de code gebracht naar het Luchtvaartmuseum Soesterberg waarmee de commandant Defensie Helikopter Commando, Commodore Theo ten Haaf vervolgens de deuren van het vernieuwde Flying Centre ontgrendelde.

Lokale sneeuwstorm
De SAR helikopter, die uit Leeuwarden kwam, zorgde voor een spectaculair effect toen het hangend boven het publiek, via een lijn een persoon met de code liet zakken. Doordat de versgevallen sneeuw door de wieken van de helikopter werd omhooggeblazen, leek het Luchtvaartmuseum te zijn getroffen door een lokale sneeuwstorm.

Vlieger worden
Veel kinderen dromen ervan vlieger bij de Luchtmacht te worden. Maar wat moet je eigenlijk allemaal kunnen om een goede vlieger te zijn?
Via de landingsbaan van het Flying Centre land je in de wereld van het vliegen. Hier start de opleiding tot vlieger. Aan de hand van een instructiekaart voer je opdrachten uit en kom je erachter of je het in je hebt om vlieger te worden. En heb je alle opdrachten met goed gevolg afgelegd, dan ontvang je een vliegbrevet.

6 zones
De opleiding bestaat uit zes zones: START, TEST, TECHNOLOGY, SIMULATION, SURVIVAL en MISSION. Bij START doe je de voorbereidingen op de grond, voorafgaand aan het vliegen. TEST bekijkt of je ogen en oren goed zijn, of je snel genoeg kunt reageren en je leert het NATO-alfabet.

In de TECHNOLOGY zone leer je welke techniek erbij komt kijken om een vliegtuig in de lucht te houden en vervolgens ga je bij SIMULATION in de zweefvlieg- of F-16 simulator om te oefenen in vliegen. Tijdens een vlucht kan er een noodsituatie ontstaan.

SURVIVAL bereidt je voor op een veilige landing met parachute en je voert in de Lynx helikopter een reddingsactie uit. De opleiding eindigt door een eigen missie te gaan vliegen bij MISSION. Het Flying Centre is gemaakt voor kinderen van 8 tot 14 jaar, maar ook voor jongere kinderen en volwassenen is er genoeg leuks te doen.
Op 10 februari is vanaf 13.00 uur het Flying Centre geopend voor publiek. De toegang is gratis.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):