zondag, 20. juni 2010 - 14:47

Spectaculaire opening Het Stadsmuseum in Lelystad

Lelystad

Groots, buitengewoon, maar vooral verrassend. ‘Dit kenmerkt de eerste editie van het Stadsmuseum in Lelystad dat zaterdag 19 juni geopend voor publiek’, meldt de gemeente Lelystad.

Met een spectaculaire onthulling van een immens wit hoofd van de hand van kunstenaar Henk Hofstra werd toegestroomd publiek getuige van de start van een uniek evenement. “Lelystad staat vanaf dit moment op de culturele kaart van Nederland”, zegt de burgemeester van de stad, Margreet Horselenberg.

Hedendaagse buitenkunst

Het evenement, dat plaatsvindt van 18 tot en met 27 juni, biedt bezoekers het neusje van de zalm voor wat betreft hedendaagse buitenkunst. Al bij de entree worden bezoekers verrast door twee enorme opblaasbare zwarte poedels van buitenkunstenaar Florentijn Hofman.

Henk Hofstra, die in 2007 in Drachten een kilometerlange weg blauw spuitte, ontwikkelde voor Lelystad het kunstproject ‘Boven Water’, een levensgrote man op een gigantisch wit hoofd met een totale lengte van 7,5 meter. Het hoofd staat op een blauw gespoten plein van 1500 vierkante meter.

Menno Baars is de eerste kunstenaar ter wereld die een heteluchtballon voorziet van een buiten proportioneel schilderij. De komende week spant hij zich in om het 800 m2 doek te beschilderen.

Lelystad geeft lucht
“Lelystad geeft lucht”, is onze belofte”, zegt de burgemeester. Met dit indrukwekkende museum en evenement willen we laten zien wat er mogelijk is in Lelystad. Want in Lelystad is nog ruimte.” Het evenement vindt plaats in het gebied tussen de Bataviahaven en Batavia Stad en de toegang is gratis.

Heeft u foto's van deze gebeurtenis? mail ze dan naar uwblik@blikopnieuws.nl
Provincie:
Tag(s):