woensdag, 9. juni 2010 - 21:17

Stap op weg naar werelderfgoedlijst

Regio

De Commissie ‘Voorlopige Lijst Werelderfgoed’ bracht woensdag een werkbezoek aan Drenthe. Deze nadere oriëntatie en de bestuurlijke gedachtenwisseling heeft de commissie een helder beeld gegeven van de kwaliteiten van de cultuurhistorische nalatenschap van generaal Johannes van den Bosch in Veenhuizen en Fochteloërveen, Frederiksoord/ Wilhelminaoord.

Drenthe laat met de strijd voor een plaats op de voorlopige lijst zien trots te zijn op het cultuurbezit, en in het bijzonder het immateriële en materiële erfgoed van de Maatschappij van Weldadigheid. Een cultuurhistorisch en natuurlijk erfgoed met een enorme uitstraling voor Drenthe, waar de betrokken gemeenten Westerveld en Noordenveld en de provincie zich gezamenlijk hard voor maken.

De Commissie ‘Voorlopige Lijst Werelderfgoed’ is in maart 2010 ingesteld. In mei heeft de provincie Drenthe de commissie een nadere onderbouwing gegeven van de kandidaatstelling voor de voorlopige lijst van de Maatschappij van Weldadigheid. In oktober 2010 wordt het advies van de commissie verwacht. In 2011 zal een besluit worden genomen over plaatsing op de voorlopige lijst van werelderfgoederen.
Provincie:
Tag(s):