vrijdag, 19. februari 2010 - 14:32

Tevredenheid over verloop voetbalwedstrijd FC Twente-Bremen

Enschede

De voetbalwedstrijd FC Twente tegen Werder Bremen is donderdag goed verlopen dankzij daadkrachtig optreden van de politie. 'Ongeveer 50 Duitse supporters, zonder kaartje, zijn ’s middags onder begeleiding van de politie terug naar Duitsland gestuurd', meldt de politie.

De politie, gemeente Enschede en FC Twente hadden gepast maatregelen genomen, omdat vooraf duidelijk was geworden dat er grote groepen supporters van Werder Bremen naar Enschede zouden komen. In de binnenstad werd preventief gefouilleerd om te voorkomen dat supporters slag of steekwapens zouden meenemen.

Op de wegen rondom Enschede controleerde de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee het verkeer. De Duitse politie controleerde op de B54. De spoorwegpolitie was nadrukkelijk aanwezig op de stations in Hengelo en Enschede.

Voor de wedstrijd, omstreeks 13.00 uur, is het tot een kort treffen gekomen tussen Duitse supporters en FCTwente supporters. Tijdens deze onenigheid werd terrasmeubilair vernield. De politie had de situatie snel onder controle. Duitse supporters waren vanaf dat moment niet meer welkom op de Oude Markt. Het veiligheidsvak bij het stadion van FC Twente werd daarom eerder opengesteld zodat supporters van Werder Bremen daar naar toe konden.

In een horecagelegenheid aan de Haaksbergerstraat werden 50 Duitse mensen gefouilleerd. Het bleek dat zij niet in het bezit waren van een toegangskaartje voor de wedstrijd. Deze personen zijn in een bus naar hun auto’s, die in Oldenzaal stonden, gebracht. Van daaruit werden zij onder politiebegeleiding de grens over gezet. Van alle personen is de identiteit bij de politie Twente bekend.

Tijdens de wedstrijd was het rustig, zowel in de binnenstad als rond het stadion. Ook na de wedstrijd zijn er geen noemenswaardige incidenten geweest.

Aanhoudingen
In totaal werden er 7 personen aangehouden voor diverse zaken als openlijke geweldpleging, bezit van wapens, vuurwerk en niet in het bezit van een geldig identiteitsbewijs.

Ruim 200 medewerkers van de politie Twente werden ingezet om de openbare orde te handhaven. Op basis van het aantal supporters in de binnenstad en het vertoonde gedrag heeft de politie haar personeel ingezet. Een helikopter zorgde voor beelden vanuit de lucht en ook in de binnenstad werd met camera’s meegekeken. Door goed contact met supporterbegeleiders van beide verenigingen en de horeca kon de politie goed inspelen op wat er op de Oude Markt gebeurde.
Provincie:
Tag(s):