woensdag, 29. september 2010 - 13:37

Tieners gearresteerd na bedreiging agenten en vernielingen in Almere

Almere

Woensdagochtend zijn door rechercheurs van politie Flevoland (ART-9) op twee verschillende adressen in de Almeerse Kruidenwijk, twee jongens van 16 en 17 jaar oud aangehouden. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid van vernieling en brandstichting aan het Saffraanplein/Rolklaverpad vorige week woensdag, alsmede bedreiging tegen Flevolandse politiemensen.

Dreigteksten op muur
Op een muur van een woning werden enkele dreigteksten aangetroffen die rechtstreeks waren gericht aan het adres van Flevolandse politiemensen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten vast.

In alle vroegte werden de twee verdachten door rechercheurs van een speciaal hiervoor samengesteld onderzoeksteam, van hun bed gelicht. Na de arrestatie volgde het doorzoeken van de woningen van de twee minderjarige verdachten.

Bij de doorzoekingen zijn diverse goederen aangetroffen die mogelijkerwijs verband hebben met het incident van vorige week woensdag. Op diverse in beslaggenomen goederen volgt forensisch- technisch onderzoek.

Het tweetal kwam in beeld na uitgebreid rechercheonderzoek, het horen van diverse getuigen en informatie van de wijkagenten. Het rechercheonderzoek, onder leiding van een officier van justitie, is nog in volle gang. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):