maandag, 10. mei 2010 - 14:33

Twee doden bij verkeersongeval Froonackerdyk

Bij een verkeersongeval op de Froonackerdyk (N384) ter hoogte van de afslag naar Britswert zijn zondagavond een 33-jarige man uit Westhoek en een 44-jarige vrouw uit Franeker om het leven gekomen. In de verongelukte auto zaten vijf personen.

De andere drie inzittenden, een 5-jarige jongen uit Franeker, een 29-jarige man uit Franeker en een 27-jarige vrouw uit Westhoek, zijn zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 19.00 uur reed de auto met de vijf inzittenden over de Froonackerdyk in de richting van Franeker. Vlak voor de afslag naar Britswert haalde de betreffende auto een aantal auto’s in.

Eén van deze auto’s sloeg echter linksaf richting Britswert. De auto met de vijf inzittenden week hier voor uit, reed door de berm en kwam tot stilstand in een sloot tegen een dam.

Door getuigen, omstanders en diverse hulpdiensten is assistentie verleend en ook is de hulp van de trauma helikopter ingeroepen. De 29-jarige man en de 5-jarige jongen zijn met de ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. De 27 jarige vrouw is per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden.
Provincie:
Tag(s):